sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

RUUAN MERKITYS + 3 SMOOTHIETA

Moi! 
Pahoittelen, ettei ole tullut ollenkaan postauksia piiiiitkään aikaan!
Mutta nyt tulee :D en sitten tiedä meneekö taas muutama kuukausi seuraavaan..

Tänään puhutaan ruuasta! Ajattelin tässä kuussa muutenkin puhua vähän ruuasta, jos siis teen muita kuin tämän yhden postauksen.

Aiheena on siis ruuan merkitys mulle itelleni. Joskus olin sitä mieltä, että ruoka olisi palkinto jostakin. Tein niin että jos kokeessa meni hyvin, sain syödä enemmän tai sain ostaa jotain herkkuja. Jos taas meni huonosti, en syönyt mitään rankaistaakseni itseäni. Musta se on aika typerää tehdä noin, koska ruoka ei kuitenkaan ole kaikille itsestäänselvyys.
Onneksi sitten tajusin sen, että syöminen on niin kivaa ettei sillä kannata leikkiä :D Aina ei tietenkään tee mieli, mutta jos sitä jatkuu monia viikkoja, kannattaa tehdä asialle jotain. Ei todellakaan ole hyvä olla pitkiä aikoja syömättä.
Totta kai joskus saattaa mennä vähän yli.. Syksyllä söin varmaan päivittäin mäkkärissä ja ostin aina sipsiä, pakastepizzaa, karkkia ja kaikkea muuta todella epäterveellistä. Onneksi sitten tammikuussa aloitin herkkulakon, mikä muuten onnistui - olin koko kuun syömättä herkkuja! Se oli mulle todellinen saavutus. Mutta helmikuussa sitten taas söin, ehkä vähän liikaakin. Nyt huhtikuussa olen taas aloittanut herkkulakon. Yleensä jos tosissani päätän jotain, kunniani ei anna mun tehdä sitä vastaan.
Jotenkin, kun syö suht terveellisesti, niin tulee paljon parempi olo! Suosittelen kaikkia kokeilemaan edes viikon herkkulakkoa :)
Mun mielestä syöminen on kivaa, jos ruoka on hyvää. Plussaa on se, että se näyttää hyvältä! Mutta on ihana fiilis, kun on kova nälkä ja saa syödä jotain toosi hyvää ruokaa. Onhan sipsienkin mässääminen joskus ihanaa! :D
Kunhan ei syö liikaa.
(Onpas nää asiat tässä postauksessa sekaisin..)
Se ei myöskään ole hyvä, jos syömistä käytetään stressin poistamiseen. Se on ihan okei hakea joku suklaalevy huonon päivän takia, mutta jos on koko ajan stressiä niin ei sitä suklaatakaan montaa levyä päivässä kannata syödä. 
Itse en koskaan ole syönyt stressiin, onneksi. 
Hyvä olisi siis vaan nauttia ruuasta ja syödä tasaisin väliajoin! Ruokaa ei kannata pitää oikeasti minään palkintona. Herkuissa ehkä voi antaa itselleen hyvästä suorituksesta palkinnoksi jotakin, muttei ainakaan jättää ruokaa pois jos epäonnistuu jossakin. Tai enhän minä sitä päätä tietenkään, mitä kukin tekee ruuallaan :D Tämä on vain mun näkemykseni asiasta.

Tähän postaukseen en oikeastaan liitä omia ruokailutottumuksiani, koska ne eivät minusta ihan liity tähän aiheeseen. Jos teen lähiaikoina postausta, niin voisin siinä puhua sitten niistä! :) 


3 smoothieta ♥

Raikas appelsiini-mansikkasmoothie:
 1 banaani
1 appelsiini
  mansikoita
punaisia viinimarjoja 


Vihersmoothie viinirypäleistä:
 1 banaani
pinaattia
vihreitä viinirypäleitä
vettä


Sitruunainen mansikkasmoothie:
yhden sitruunan mehu
1 banaani
mansikoita
punaisia viinimarjoja 
 

Tosiaan aineksia voi vaihtaa jos haluaa, tässä oli tarkalleen ne mitä laitoin noihin smootieihin :D!
Jos sulla on jotain smoothievinkkejä niin jaa ihmeessä kommenteissa se! ;) Kiitos kun luit postauksen! ♥
Nähdään seuraavassa postauksessa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti